Rejtélyes tűzeset Dobogókőn

image post

Ma 10.15-kor futott be az első bejelentés Dobogókőről, hogy kigyulladt a Nimród szálló felső két emelete illetve a tető. A nagy erőkkel kivonuló tűzoltók azonnal hozzáláttak a oltáshoz és 2-3 órán belül sikerült is megfékezniük a lángokat. A használaton kívüli Nimród szálló felső emeletei illetve a tetőszerkezet égett ki. A tűzesetben senki nem sérült meg szerencsére – a szállóda már évek óta üresen áll – de a kár jelentős.

Amik külön gyanússá teszi az esetet, hogy az utóbbi két hónapban ez már a negyedik olyan épület ami lángra kapott Dobogókőn, volt ahol egyértelmű volt a gyújtogatási szándék. Minden esetben régóta elhagyott épületek gyulladtak ki, ez az első eset azonban, hogy ilyen nagy épület is áldozatul esett. A rendőrök nagy erőkkel keresik a tanúkat illetve a feltételezett elkövetőt vagy elkövetőket.

Sajnálatos, hogy Dobogókő  ilyen módon került ismét reflektorfénybe, úgy tűnik amíg nem sikerül a helyieknek elérniük, hogy a saját kezükbe vegyék a településük sorsát, és Dobogókő elszakadjon Pilisszentkereszttől és önálló legyen, addig az elhagyott üdülők illetve magára hagyott szebb napokat megélt hotelek, vendéglátóipari helységek vonzó célpontot fognak nyújtani a rombolásra vágyóknak.

Leave a Reply
Current day month ye@r *