Dobogókői Lakossági Kutyás Fórum

Április elsején, délután 6 órakor került megrendezésre az első Dobogókői Lakossági Kutyás Fórum,  a Zsindelyes síbüfében, ahol sajnos a létszám nem volt valami nagy, ám a hangulat annál jobb.

A rendezvényen Vámosi-Nagy Nóra, a Népszigeti Kutyaiskola egyik fő oktatója, beszélt a gazda felelősségéről, a falkavezér szerepéről, de szót ejtett arról is, hogy kerülhetjük el a különböző konfliktusokat, amik a kutya póráz nélkül való sétáltatásából adódnak. A két bemutató alany Paco és Peru volt, a két argentín dog, akik fegyelmezettségükkel és szelídségükkel mindenkit levettek a lábukról.

Ezek után Korai János, a Pilis-Budai Kutyásoktól beszélt arról, mi a teendő, ha valaki elveszít vagy talál egy kutyát, és próbáltunk megoldást keresni arra is, hogyan akadályozhatnánk meg, hogy egyre több kutyát rakjanak utcára, mert sajnos Dobogókőn gyakran raknak ki a parkolókban már “szükségtelenné” vált ebeket.

Az előadók kézségesen válaszoltak minden felmerülő kérdésre is, így remélhetőleg mindenki egy kicsivel okosabban távozott.

Remélem a jövőben is lesznek hasonló rendezvények, ahol már nagyobb létszámban vesznek részt! Köszönjük a a szép délután megszervezését Krisztának!

Leave a Reply
Current day month ye@r *