Az Egyesületről…

A Dobogókő Egyesület 1992-ben alakult, tagságának száma kb. 70 fő. Az egyesület elsődleges célja a Pilisszentkereszthez tartozó, de földrajzilag teljesen elhatárolt településrész helyi lakosainak és közel 200 telektulajdonosának érdekvédelme, valamint Dobogókő természeti-környezeti értékeinek védelme, ápolása. Az Egyesület tanácskozási joggal részt vesz a települési képviselő testület munkájában, kapcsolatot tart a falu önkormányzatával.

Az időszakosan megjelenő Dobogókői Levelek-ben, illetve egyre inkább digitális formában (weben és mailben) informálja az egyesület tagjait és a telektulajdonosokat a közérdekű problémákról, történésekről. Évente több alkalommal szervezünk társadalmi munkát a frekventált idegenforgalmi helyek tisztántartására, a veszélyes fák gallyazására, a kilátóhelyek környezetének karbantartására. Az emberi kapcsolatok szorosabbá tételére rendszeresen szervezünk közösségi programokat, ezek közül is a legfontosabbak a Dobogókői Esték havi rendszerességgel, az évente rendezett Főzőverseny valamint Óév Búcsúztató tábortüzes összejövetel minden szilveszterkor.

A hóviszonyoktól függően kerül megrendezésre évente a rendkívül látványos Dobogókői Kutyaszánhúzóverseny, husky és malamut fogatok részvételével.